18. desember: portrett-tips

Image and video hosting by TinyPic

Da er det igjen min tur til å ha luke i temafotokalenderen, wii! Idag tenkte jeg å komme med noen små tips til hvordan man kan ta bedre(?) portrettbilder på vinteren, noe jeg selv følger er veldig vanskelig pga mørket! 

Image and video hosting by TinyPic

Nr. 1: UTNYTT DAGSLYSET! Jeg tror ikke dette går ann å si mange nok ganger, for dette er noe av det viktigste (synes ihvertfall jeg). Og ja, det er nesten helt umulig å gjøre dette nå om vinteren. Selv drar jeg hjemmefra når det er mørkt, og drar hjem når det er mørkt, så ja, jeg vet hvor vanskelig dette er å følge. Men hvis man planlegger å ta bilder burde man i hvertfall planlegge det til en helg! 

Nr 2: Prøv ut ulike vinkler. Dette er også noe av det mest grunnleggende når det kommer til foto (som jeg mener), og det har såå mye å si for et bilde hvilken vinkel det er tatt fra. Ofte når jeg tar selvportrett blir jeg først skikkelig misfornøyd fordi jeg føler at lyset blir stygt og helt feil, men de aller fleste ganger blir problemet løst om jeg snur kameraet til en litt annen vinkel (og selvfølgelig flytter meg etter, haha). Det er også viktig å huske på at det ikke alltid er best med lyset rett på personen, av og til kan det være finere med motlys eller sidelys(?).   

Image and video hosting by TinyPic

Nr 3 (om det begynner å bli mørkt): Pass på å få mest mulig lys på deg. Dette kan man enkelt løse ved å se etter hvor det er lysest på himmelen, og så stille seg slik at man får dette lyset i ansiktet. På det øverste selvportrettet til venstre (gul genser) sitter jeg slik at jeg får lyset fra høyre, og da sitter jeg også vendt mot høyre slik at lyset skal treffe best mulig. Jeg vet ikke helt om dere skjønner (føler det ble litt rotete forklart), men det viktigste er ihvertfall å få så mye naturlig lys på personen som mulig, for å unngå å bruke blitz eller få et veldig mørkt bilde.

Nr 4: Redigering. Det er viktig å huske på at selvom du har tatt et bilde som du selv synes er altfor mørkt, så finnes det heldigvis et titalls (hundretalls?) gratis redigeringsprogrammer som kan fikse opp dette! På bildene over (rød genser) ser dere det uredigerte bildet rett fra kameraet til venstre, og det redigerte til høyre. Ganske stor forskjell, eller hva? Jeg redigerte bare curves i photoshop cc, men resultatet ville ikke ha blitt mye annerledes om jeg brukte gimp (som er gratis og veldig likt som ps). 

Håper dere lærte noe nytt! Eller kanskje du har noen andre tips?


      18.12.2014
  • 08:00
  • I kategorien: Gleder
  • Kommentarer: 2
Skrevet av: Irene
18.12.2014   16:14
Tusentakk for gode tips!!
Skrevet av: Lise
18.12.2014   21:18
du er så flink!

Vil du si noe om "18. desember: portrett-tips"?


En 16 år gammel jente som bor i Asker. Går på cheerleading og liker å ta bilder. ♥

  • venn bloglovin' kontakt  • hits